اخبار ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
به گزارش «حرفی‌نو»

شورای رقابت کشور علیه ساترا بیانیه صادر کرد: ساترا و صداوسیما ذی‌نفع هستند و حق سیاست‌گذاری در حوزه صوت و تصویر فراگیر را ندارند/ تلوبیون را ببینید، مشخص است ساترا و صداوسیما بی‌طرف نیستند

شورای رقابت کشور متشکل از نمایندگان مجلس، دیوان عالی کشور و چندین اقتصاددان، حقوقدان و کارشناس حوزه تجارت و صنعت با حکم شخص رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود تا بخش خصوصی با ورود به بازار نگران انحصارات و رقبای انحصارگر خود نباشد. اما شورای رقابت اینک علیه ساترا بیانیه داده و این مرکز را شایسته سیاست‌گذاری در حوزه صوت و تصویر فراگیر نمی‌داند.

مرکز ملی رقابت ایران در بیانیه‌ای نوشت: در خبر منتشر شده عنوان گردیده است که ساترا یک شورای رقابت صوت و تصویر فراگیر با حضور برخی افراد از جمله نمایندگان شورای رقابت تشکیل داده است؛

 در حالی که هیچ‌گونه هماهنگی کتبی یا شفاهی با شورای رقابت در این خصوص صورت نگرفته است و شایعه تأیید این شورای خودخوانده از سوی شورای رقابت تکذیب می‌گردد.

 شورای رقابت به موجب ماده (۶۲) قانون اجرای سیاست‌های کلّی اصل (۴۴) قانون اساسی، “تنها مرجع” رسیدگی به رویه های ضدرقابتی است و مطابق ماده (۴۳) قانون مزبور تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی بخش‌های عمومی، دولتی، تعاونی و خصوصی مشمول اختیارات شورای رقابت هستند و جهت رسیدگی و برخورد با رفتارهای ضدرقابتی، قانونگذار ابزارهای متنوعی را برای شورای رقابت در نظر گرفته است.

 یکی از اصول مهم تنظیم‌گری رقابت، موضوع استقلال از ذی‌نفعان است که در طراحی شورای رقابت در قانون فوق‌الذکر، به این موضوع توجه زیادی شده است. وابستگی نهاد تنظیم‌گر به بازیگران بازار باعث می‌شود تصمیمات آن از منظر منافع عمومی خدشه‌دار گردد و به سمت منافع برخی از بازیگران بازار جهت‌گیری احتمالی داشته باشد.

 ساترا (وابسته به سازمان صداوسیما) فارغ از اینکه فاقد اختیارات قانونی لازم در این زمینه است، به دلیل حضور پررنگ رسانه‌های وابسته به صداوسیما (همچون تلوبیون) در این بازار فاقد بی‌طرفی لازم برای دخالت در تنظیم‌گری رقابت این بازار است.

 بدیهی است موارد فوق‌الذکر ناظر به تنظیم‌گری رقابت بازار رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر است و نسبت به تنظیم‌گری محتوایی این رسانه‌ها ساکت است.

 گفتنی است شورای رقابت کشور متشکل از نمایندگان مجلس، دیوان عالی کشور و چندین اقتصاددان، حقوقدان و کارشناس حوزه تجارت و صنعت با حکم شخص رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود تا بخش خصوصی با ورود به بازار نگران انحصارات و رقبای انحصارگر خود نباشد. اما شورای رقابت اینک علیه ساترا بیانیه داده و این مرکز را شایسته سیاست‌گذاری در حوزه صوت و تصویر فراگیر نمی‌داند.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *