احمد عطایی، مدیر انتشارات قدر ولایت: انتشارات قدر ولایت در نمایشگاه استانی آذربایجان شرقی(تبریز) شرکت نکرد. وقتی متوجه شیوه غیرحضوری شدیم انصراف دادیم.
رمضانی مدیر خانه کتاب پذیرفت که استدلالهای بنده صحیح است اما تلویحا گفت که خانه کتاب این شیوه را پیش گرفته تا ببیند، نتیجه چه میشود. کارها را در حوزه فرهنگ با آزمون و خطا نمیتوان پیش برد و فرهنگ حوزهای نیست که هر کس در آن آزمون و خطا کند.
از سال ۱۳۷۱ که نمیدانم این مسئولان آن سال چند ساله بوده و چه میکردند نمایشگاه کتاب استانی داشتیم. ما که از اولین دورهها شرکت داشتیم، میدانیم که دقیقاً مدیران نشر در نمایشگاه شرکت میکردند و مدیران با حضور در یک استان به رایزنی درباره اوضاع نشر، وضعیت بازار و… بین خود و مسئولان فرهنگی آن استان میپرداختند.
با امام جمعه، استاندار و…دیدار و تعامل میکردند. تعامل با دانشمندان و نخبگان فرهنگی استان و … بخش دیگری از تعاملات ناشران در سالهای اولیه نمایشگاههای استانی بود که نتایج درخشانی به همراه داشت.
در اساسنامه نمایشگاههای استانی ۱۰ دستاورد برای حضور ناشران استخراج کردند که عملیاتی شدن این دستاوردها با حضور ناشران ممکن است.
اگر حضور ناشران در نمایشگاه کتاب در سالهای گذشته ضعیف شده به سیاستهای معاونت فرهنگی و خانه کتاب بازمیگردد چون هیچ کمک هزینهای برای حضور ناشران در نظر نمیگیرند.
خانه کتاب نقش ناشر را در حوزه کتاب به صفر رسانده است. این دستاورد حضور ۲۷ ساله را کجا بردید؟ علت اینکه ناشر ضعیف شرکت کرد، سیاستهای معاونت فرهنگی و خانه کتاب بود، این سیاستها را باید اصلاح میکردید، نه اینکه پای ناشر را از نمایشگاه قطع کنید و دستارودها را از ناشر و نمایشگاه بگیرید.
من تولیدکننده مواد غذایی نیستم که تولید کنم و دیگران محصول من را توزیع کنند. من تولید فکر و فرهنگ میکنم، جهتگیریهای غیرفرهنگی را اصلاح میکنم؛ سبک زندگی را اصلاح میکنم؛ باید در تعامل مستقیم با مخاطب باشم، این را از من گرفتند.
با حذف ناشر از نمایشگاه استانی مخالفم و نباید اجازه داد که این الگو به نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز نفوذ پیدا کند. حضور ناشر در نمایشگاه استانی همانطور که گفتم حداقل ۱۰ دستاورد دارد که نمیتوان این دستاوردها را جایگزین کرد، ما ۲۶ دوره ناشر را با مخاطب درگیر کردیم، جایگزین این تعامل چه چیزی خواهد بود؟